Wonen in Barcelona: Wat te doen als je ouders op visite komen?

Barcelona heeft een enorme aantrekkingskracht op (Europeaanse) jongeren die een stage of studie in het buitenland willen doen. Er is een constante stroom die een half jaar of langer blijft of die hier voor een bepaalde tijd komt werken. Zo ook ik.

Het nadeel van zo´n buitenland stage is dat je je vrienden en familie moet missen maar gelukkig hoor ik vaak dat mensen op bezoek komen omdat het toch niet zo ver weg is. Zo ook bij mij.

Het enige probleem is dan dat je ouders waarschijnlijk verwachten dat je elke vrije minuut besteed aan culturele hoogtepunten nadat je in de zon een gezonde maaltijd hebt veroberd terwijl je misschien stiekem meer van die minuten doorbrengt in een bar of club of gewoon met je laptop in de hoek van de bank na een lange dag werken. Zo wel in mijn geval.

Dus, als je je ouders niet teleur wilt stellen, en vragen of zelfs een preek (zo´n prachtige stad, je zou de tijd die je hier hebt moeten benutten!) wilt voorkomen volg dan de volgende tips op uit mijn ´gids voor bezoekende ouders, deel 1: de voorbereiding´

  1. Haal voor een ruime hoeveelheid groente en fruit in huis, laat een gedeelte hiervan buiten de koelkast een beetje rotten onder het mom “ik haal altijd teveel maar je weet nooit wanneer je trek krijgt in een tussendoortje toch?”.
  2. Leer bij de groenteboer meteen zijn naam kennen en stel jezelf ook voor zodat jullie elkaar als vrienden kunnen begroeten als je er met je ouders langsgaat.
  3. Haal een flesje nepbruin in huis om je witte huidje wat op te peppen. “Ja ik ga elk weekend de hele dag naar het strand, als ik niet in het museum ben natuurlijk”
  4. Zoek op het internet uit wat voor collectie in bepaalde musea te vinden is voor het geval je ouders vragen welk museum dan het leukst was.
  5. Breng lege alcohol flessen naar de glasbak en verstop de halflege onder het bed van je huisgenoot (weggooien is zonde). Zet in plaats daarvan flessen met sapjes neer.
  6. Voed je huisgenoten op. Welke gespreksonderwerpen kunnen wel (culturele aangelegenheden, dat leuke restaurant, het lekker weer, dat buurtfeest waar jullie aan meededen, de studie enz.) en welke niet (de leukste shot-bar, hoe vaak je ´ziek´ bent geweest, de lost-marathon die je elk weekend in je hoekje op de bank houdt, hoe je toch zo plotseling dat gezonde kleurtje hebt gekregen, enz.)
  7. Mocht bovenstaande geen nut hebben, sluit je huisgenoten dan met wat geld buiten de deur, 20 euro moet genoeg zijn om ze een tijdje tevreden te houden.
  8. Stofzuig en dweil de vloer twee keer achter elkaar, moeders kunnen het zien als er meer dan een week tussen de laatste twee pogingen heeft gezeten.
  9. Haal de posters van mooie (half)naakte mensen van de muren en koelkast, die moeten je huisgenoten maar een paar dagen missen.
  10. Deze is voor de lezer: heb je nog een tip voor voorbereidingen die je moet treffen als je ouders komen? Laat het dan weten, wie weet komt hij op deze plek te staan.

Annemarie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here